De puber Wei

Op het moment dat we constateren dat een opgroeiende viervoeter zich gaat vervelen bij de puppy’s, of wanneer een puber pup te onstuimig wordt voor ‘onze’ kleine hondjes, maar nog niet klaar is voor de grote roedel, gaat deze naar onze puber-wei. Dit veld, speciaal gecreëerd, in het hart van onze dagopvang, is om de opgroeiende jeugd veilig en verantwoord te laten spelen. De spiermassa van een puberhond is nog niet voldoende ontwikkeld om de snelle groei van de botten te kunnen ondersteunen. Voldoende rust is daarbij heel belangrijk om vroegtijdige gewrichtsproblemen te voorkomen. Daarom gaan ‘onze’ pubers overdag naar ‘bed’ en krijgen indien nog nodig, op gewenste tijden brokjes.

Op onze puberwei staat een gezellig onderkomen. Dit puberhuisje op wielen is onze voormalige paardentrailer in een nieuw jasje. De binnenkant is omgetoverd tot een comfortabele ruimte met enkele rust en slaapplekjes. Via een loopplank aan de zijkant, is het verblijf de gehele dag toegankelijk. Aan de buitenzijde zit een relax plateau, waar de jeugd heerlijk in het zonnetje kan gaan liggen chillen. Bij ieder jaargetij zorgt de overkapping voor een aangename temperatuur in het puberverblijf. In de zomer wordt een groot schaduwdoek aan het verblijf bevestigd, voor een heerlijk schaduwplekje buiten, bij warme temperaturen.

Ook gaat het opvoeden van de jeugd gewoon verder, doordat enkele evenwichtige volwassen honden zich met de pubers ‘bezig’ houden. Ze vormen de jonge viervoeters, tot zelfverzekerde honden en vinden het zelf heel prettig om bij de pubers te zijn. Iedere puberhond blijft in de puberwei, totdat we zien dat deze er helemaal klaar voor is, om naar de grote roedel te gaan. Dit kan in leeftijd verschillen. Als het moment daar is, zullen twee pubers tegelijk worden gesocialiseerd in onze grote roedel, die met elkaar zijn ‘opgegroeid’ in onze dagopvang.

Contact

Adres : Oude Baan Oost Rosmalen

Tel      :  06 30 14 44 09

Mail    :  team@dekleineerve.nl

Openingstijden: 

Ma t/m Vr:  07.00 – 18.30 u

Brengtijden:  07.00 – 08.30 u

Ophaaltijden: 16.30 – 18.30 u